Orijinalini görmek için tıklayınız : islam ve Escinsellik
benevolent
04-16-2010, 07:06 PM
Endonezya’da düzenlenen Dinler ve Barış Konferansı’nda
Eşcinsellik İslam-da caizdirfetvası çıktı.
Endonezya’nın başkenti Cakarta’da 27 Mart’ta düzenlenen Endonezya Dinler ve Barış Konferansı’ndan "Eşcinsellik İslam’da caizdir" fetvası çıktı.
Endonezya içinden ve dışından pek çok İslam uzmanının katıldığı toplantıda konuşan ilahiyat akademisyeni Dr. Siti Musdah Mulia, Kuran’daki Hucurat Suresi’ni esas aldığını ve eşcinselliğin yalnızca şehvetten kaynaklanmadığını vurgulayarak, Eşcinselliğin Allahtan geldiğinin, doğal olduğunun göz önüne alınması gerekir. Allah’ın gözünde insanlar dindarlıklarına göre değerlendirilirler" dedi. Pek çok katılımcı da bu görüşe destek verdi.
kaynak :
hurriyet.com.tr/dunya/8601400.asp
benevolent
04-16-2010, 07:07 PM
Güney Afrikada imamlık yaptığını iddia eden eşcinsel Muhsin Hendricks düzenlenen bir konferansa katılmak için geldiği İstanbulda SABAHa yaptığı açıklamada İslamda eşcinselliğin yasak ve günah olmadığını iddia etti. Kuranda eşcinselliğin tanımlanmadığını cezasının da ölüm olmadığını savunan ve Güney Afrikada The Inner Circle adlı Müslüman eşcinsellere hizmet eden sivil kuruluşun direktörü olan Hendricks Hz. Muhammedin eline kına yakmış bir eşcinselin öldürülmesine izin vermediğini ve zinanın cezasının eşcinsellikten çok daha ağır olduğunu iddia etti. Hendricksin bir başka iddiası ise: Lezbiyen ilişkide penetrasyon olmadığı için bir günah ya da cezadan bahsetmek mümkün değil. İşte Muhsin Hendricksin görüşleri:
* ZİNANIN CEZASI DAHA SERTTİR Eğer Kurana bakarsanız eşcinsellikle ilgili hiçbir ceza olmadığını görürsünüz. Çünkü eşcinsellik sözünden Kuranda bahsedilmez. Ortodoks âlimler Nisa Suresindeki iki ayeti (14-15) öne sürer. Bu iddiayı kabul etsek bile ceza tanımlanmaz ve net değildir. Ölüm cezasından bahsedilmez. Zina sözcüğünün kimi kapsadığı belli değildir. Bu ayetlerde zinaya ceza eşcinsel birliktelikten çok daha sert ve net tanımlanmıştır. Eşcinsellik bir eylem değildir. Eşcinsellik bir durumdur.
* KURANDA BİR YASAKLAMA YOK Asıl soru şu: Kuran eşcinselliği yasaklıyor mu? Hayır... Kuran eşcinselliğe karşı değil. Aslında çeşitlilik cinsel çeşitlilik de dahil ırksal ve dilsel çeşitlilik Kuranda hoş karşılanmıştır. Bir surede Allah Size eşler yarattık der ve erkek ya da kadın diye ayrım yapmaz.
* İNANAN BİRİ İÇİN ÖLÜM İSTEMEM Hz. Muhammed zamanında Medinede Muhannetun adı verilen feminen erkekler yaşıyordu. Eylemlerinden cezalandırılanlar oldu ama eşcinsel olduğu için kimse Peygamberimiz tarafından cezalandırılmadı. Bir keresinde elinde kına olan bir eşcinsel peygamberimizin huzuruna çıkarılır ve öldürülmesini onaylayıp onaylamadığı sorulur. O da Ben Tanrıya inanan ve dua eden kimsenin öldürülmesini emredemem der. Serbest bırakılır.
* ÖMER HAYYAMIN ŞİİRLERİNDE VAR Eğer 8-9uncu yüzyıldan kalma şiirlere bakarsanız hatta şiirlerinde Mevlana Celaleddin Ruminin Şemse duyduğu aşka Ömer Hayyamın erotik şiirlerine bakarsanız eşcinselliğe rastlarsınız. Halife Harun Reşitin oğlunun erkeklerden hoşlandığı biliniyor. O zaman herhangi bir ceza da yoktu.
Kaynak : Sabah Gazetesi
benevolent
04-16-2010, 07:08 PM
Bazı Alıntılar :
eşcinselliğe hastalık dersek kuran’ın hastalara baskı ve zulmü uygun gördüğünü kabul etmiş oluruz.
İbnu Abbas
Resulullah (sav) buyurdu ki: Kimin Lüt kavminin sapık işini yaptığını görürseniz, faili de mefulü de öldürün.
Ebu Davud`da İbnu Abbas (ra)tan yapılan bir rivayette: Livata yaparken yakalanan bekar (yani muhsan olmayan kişi) de recmedilir.
İbnu Abbas
Hz. Ali, livata yapan çifti yaktırmıştır. Hz. Ebu Bekir (ra) üzerlerine bir duvarı yıktırmıştır. (Rezin ilavesidir)
Resulullah (sav): Ümmetim için en ziyade korktuğum şey Lut kavminin amelidir buyurdular.
Sizlerden fuhuş (zina) yapanların her ikisini de incitip kınayın. Eğer onlar tövbe edip ıslah olurlarsa, onları incitip kınamaktan vazgeçin. Çünkü Allah, tövbeleri çok kabul edendir, çok merhamet edendir.(Nisa:16)
Görüldüğü gibi Kuran eşcinsellik konusunda her zaman olduğu gibi pratik çözümlerini uyguluyor.Baskı ve zulüm!
Hadisler daha acımasız ölüm cezasını uygun görmektedir.Zaten bu söylemler kuran ile çelişmemektedir kadınlar eşcinsel ilişkide bulunursa onlara kınanma ve ziyeti uygun gören bir din erkekler içinde acımasız davranabilir.Kadınların öldürülmemesi de Araplar için cariye ve eş çok kullanışlı bir makinedir.cinsel ilişki olsun günlük ev işleri olsun çok iyi çalışmakta olan bir makinedir.Böyle bir makine kolay kolay terk edilemeyeceği için öldürülmemesi muhtemeldir.
kuran geleceği bildiği için kölelerinize iyi davranın diye buyurmuştur.... kölelik normal görülmüştür....
inanan inamaya devam etsin....
yukardaki fotoğrafları görünce acı çekiyor ve utanç duyuyorum.
bana kestir kurtul diyenlere evet kestim kurtuldum.
artık tanrıya inanmıyorum diyorum.
böyle bir tanrı ve din olamaz...
11 yaşındaki kız çocuğunu 60 yaşındaki adam alabilir.
4 evlilik yapılabilir. 12 yaşındaki çocuk kendine mayın bomba
bağlayıp kendini tankın altına atabilir diyor.
islamda cihat var.
islamdan çıkanlarıda öldürün diyor..
kuran bunları detaylı detaylı anlatılmış...
bu öyle bir kitapki herşeyii biliyor..
hatta bu dinde herşey düşünülmüş..
tecavüze uğrayan hayvanı öldürüp yakmak gerekiyor diyor..
işte sizin dininiz bu.....
islam hoş görü dinidir.
vBulletin v3.8.1, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.